Annons

Polis söker efter kroppar i ex-diktators hem

Paraguay • Publicerad 14 september 2019
Liliana Bogarin från Paraguays sanningskommission bär en skalle som är som hittats under badrumsgolvet i ex-diktatorn Alfredo Stroessners tidigare hem.
Liliana Bogarin från Paraguays sanningskommission bär en skalle som är som hittats under badrumsgolvet i ex-diktatorn Alfredo Stroessners tidigare hem.Foto: Ever Portillo/AP/TT

Paraguyanska myndigheter söker efter kroppar i den tidigare diktatorn Alfredo Stroessners före detta hem. Detta sedan kvarlevorna från tre personer hittats i fastigheten av personer som ockuperat huset.

Ett tiotal personer arbetade med utgrävningar i och omkring fastigheten i helgen under ledning av polisen.

Annons

Polisen utreder huruvida kvarlevorna som hittats tillhör någon av de drygt 420 människor som dödades eller försvann under Stroessners regim. Endast 37 av de mördade har hittats, varav fyra har identifierats.

De skallar och ben som nu hittats har skickats till huvudstaden Asunción för en forensisk undersökning.

Stroessner styrde Paraguay med järnhand mellan 1954 och 1989. Omkring 18 700 personer torterades och nästan 3 500 tvingades i exil under Stroessners regim, enligt Paraguays sanningskommission.

Diktatorns fastighet, som omfattar 30 hektar, har varit övergiven i flera år, fram till nyligen då husockupanter hittat dit.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons