Annons

Politiker försökte stoppa bok med hbtq-tema

Kultur • Publicerad 8 september 2019
Rio de Janeiros borgmästare Marcelo Crivella. Arkivbild.
Rio de Janeiros borgmästare Marcelo Crivella. Arkivbild.Foto: Leo Correa/AP/TT

Marcelo Crivella, borgmästare i Rio de Janeiro i Braslien, försökte stoppa Marvels seriebok "Avengers: The children's crusade" från att säljas på stadens bokmässa, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I serien kysser de två manliga superhjältarna Wiccan och Hulkling varandra.

Annons

"Böcker som denna bör ha ett svart omslag, vara inplastad och ha en varningstext om innehållet", skriver Marcelo Crivella på Twitter.

Den högerkonservative borgmästaren fick dock inte sin vilja igenom, en lokal domare slog fast att ett försäljningsförbud bryter mot lagen.

Arrangörerna på bokmässan i Rio de Janeiro, som är Brasiliens största litterära evenemang, berättar för AFP att serieboken nu har sålt slut.

Marcelo Crivella är tidigare biskop och medlem i det kristna samfundet Igreja Universal do Reino de Deus (i Sverige kallat Universella kyrkan UCKG), som har tolv miljoner medlemmar världen över – varav åtta miljoner i Brasilien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons