POSTNORD: SEKO: "MEDLEMMARNA AVGÖRANDE FÖR FÖRTROENDET"

Publicerad 9 april 2019

På frågan vad som behövs av det nya ledarskapet svarar Johan Lindholm att det är viktigt med fokus på en ansvarsfull personalomställning.

– Vi står inför stora förändringar när digitaliseringen verkligen tar fart. Vissa jobb kommer att bli fler i antal och andra yrkesgrupper kommer att bli färre, säger Johan Lindholm, ordförande för Seko Posten.

Minskade brevvolymer kommer de facto att leda till färre anställda inom brevverksamheten. Som en av Sveriges största arbetsgivare har Postnord ett betydande ansvar att sköta detta på ett bra sätt, anser Johan Lindholm.

– De jobben som finns kvar ska vara bra arbeten för våra medlemmar – heltidsanställningar i så stor grad som möjligt – så att man kan leva på sin lön.

För att återfå allmänhetens förtroende måste man hålla kvalitén på servicen, vilket kräver att Sekos medlemmar har rätt förutsättningar att utföra sina jobb, säger Johan Lindholm.

– Våra medlemmar är avgörande för att det ska lyckas framöver.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.