Annons

Puman åtta – men jagar vidare mot OS

Sportklättring • Publicerad 15 augusti 2019
Lead – att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid – är en av disciplinerna på VM i Japan som avgörs den här veckan (inte Hannes Puman som klättrar på bilden). Arkivbild.
Lead – att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid – är en av disciplinerna på VM i Japan som avgörs den här veckan (inte Hannes Puman som klättrar på bilden). Arkivbild.Foto: Lukas Schulze/AP/TT

Svenska klättraren Hannes Puman tog sig till final men lyckades inte utmana om VM-medaljerna i grenen lead, där det gäller att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid. Puman blev åtta i finalen, som vanns av Adam Ondra, tjecken som därmed tog sitt tredje VM-guld i grenen. På damsidan vann slovenskan Janja Garnbret.

VM i Japan är dock inte över för Hannes Puman. Han ställer också upp i kombinationstävlingen, där alla tre discipliner – lead, boulder (klara så många banor du kan på tid) och speed (snabbast upp vinner) – ingår. Kombinationen är också ny OS-gren nästa år och VM-tävlingarna fungerar som ett av kvalen till spelen i Tokyo 2020.

De sju främsta i kombinationstävlingen – dock max två från varje nation – kvalar in till OS.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons