Annons

R Kelly åtalas för övergrepp i Minnesota

Nöje • Publicerad 5 augusti 2019
R Kelly anklagas för en rad övergrepp. Nu tas ett nytt fall upp i Minnesota. Arkivbild.
R Kelly anklagas för en rad övergrepp. Nu tas ett nytt fall upp i Minnesota. Arkivbild.Foto: Matt Marton/AP/TT

R Kelly åtalas för fler sexuella övergrepp, denna gång på en då 16-årig flicka i Minnesota, rapporterar . Övergreppen ska ha inträffat 2001 och handlat om att R Kelly ska ha betalat pengar för att flickan skulle dansa för honom och ha "sexuell kontakt" med honom. Dock ska det inte handla om fullbordade samlag, enligt åtalet.

R Kelly sitter just nu häktad i New York, misstänkt för bland annat kidnappning och sexuellt utnyttjande. Han står även åtalad i Illinois för tio fall av övergrepp.

Annons

R Kellys advokat Steve Greenberg verkar inte helt nöjd över de nya anklagelserna i Minnesota.

"Kom igen, det här är mer än absurt", skriver han på Twitter.

R Kelly åtalades för barnpornografibrott 2008 men friades senare. I dokumentären "Vi överlevde R Kelly" trädde flera kvinnor fram och berättade att de haft förhållanden med R Kelly medan de fortfarande var minderåriga och att han hållit flera kvinnor fångna i en sektliknande miljö.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons