Annons

RF-basen om konflikten: "Blir ledsen"

Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet (RF), beklagar konflikten mellan spelarna i Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet.
Men han är inte överraskad.
Ishockey • Publicerad 16 augusti 2019
Ordföranden i Riksidrottsförbundet, Björn Eriksson, beklagar konflikten mellan spelarna i Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.
Ordföranden i Riksidrottsförbundet, Björn Eriksson, beklagar konflikten mellan spelarna i Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

RF-basen har just nu semester och understryker att han inte är så insatt i bojkotten, där spelarna i en protest mot förbundet – bland annat för de ekonomiska förutsättningarna – vägrar att dra på sig landslagströjan.

Eriksson menar dock att det primärt är upp till förbundet att lösa frågan tillsammans med spelarna, och att det är svårt för RF att "gå in med någon slags pekpinne".

"Hoppas det"

Annons

– Vill man ha hjälp av oss lär man kontakta oss misstänker jag. Just nu hoppas jag att de klarar ut det tillsammans. Det är alltid trist när sådant här uppstår, säger han.

TT: Kommer RF att agera i frågan?

– Vi kommer nog att skaffa en del information när jag är tillbaka (nästa vecka). Men det är en sak att skaffa information och en annan att lägga sig i en fråga som är typisk för det enskilda förbundet. Jag sitter inte likt trollkarlen med det perfekta trollspöet. Det är därför jag tycker att man inte ska yttra sig i någonting när man inte har full information, och det tycker jag inte att jag har.

"Följer det noga"

Eriksson berättar dock att han följer det som skrivs om konflikten som skakar svensk ishockey.

– Jag följer det noga, varenda dag. Det är klart att jag tycker det är dötrist när sådant här uppstår. Idrotten ska ju kännetecknas av att alla ska få kunna vara med, varje gång det blir sådana här konflikter blir man lite ledsen. Samtidigt har jag lärt mig genom åren att när det ser som mörkast ut brukar parterna börja prata med varandra. Oftast dyker det upp en lösning, vi får hoppas att det gör det i det här fallet också.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons