Annons

Robert Plant ger indiefilm unikt tillstånd

Film • Publicerad 8 september 2019
Robert Plant i Led Zeppelin.
Robert Plant i Led Zeppelin.Foto: Wong Maye-E/AP

Rockbandet Led Zeppelin lånar inte ut sin musik hursomhelst – och används den så kostar det.

Men nyligen gjorde bandets sångare Robert Plant ett undantag för indiefilmen "The friend".

Annons

Filmen hade nyligen premiär på Toronto International Film Festival och är baserad på en sann historia. Handlingen kretsar kring cancersjuka Nicole Teague, spelad av Dakota Johnson, som avlider i sjukdomen vid 36 års ålder. Under Teagues sista tid i livet flyttar vännen Dane, spelad av Jason Siegel, in med henne och maken Matthew, spelad av Casey Affleck.

Enligt var Nicole Teague ett stort fan av Led Zeppelin, och därmed ville regissören Gabriela Cowperthwaite att bandets musik skulle medverka i filmen.

Dessvärre skulle det kostat en tredjedel av hela filmens budget. Då bjöd filmteamet in Led Zeppelin till en visning av filmen innan premiären. Det visade sig vara ett lyckat drag eftersom Robert Plant blev så pass rörd av filmen att han gick med på att både “Going to California” och “Ramble on” finns med på soundtracket för en betydligt billigare peng.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons