Annons

Robotar lockar rekordpublik till museum

Kultur • Publicerad 1 augusti 2019
Utställningen Robots lockar rekordmånga till Tekniska museet i Stockholm. Pressbild.
Utställningen Robots lockar rekordmånga till Tekniska museet i Stockholm. Pressbild.Foto: Anna Gerdén/Tekniska museet

Robotar och artificiell intelligens säljer. Åtminstone om man ser till besökstrycket på Tekniska museet i sommar, som slagit rekord i antal besökare.

Under juli månad tog sig 48 166 personer till museet på Gärdet i Stockholm, fler än dubbelt så många som i juli i fjol, men också en bra bit över de bästa höst- och vintermånaderna, enligt museet.

Annons

– Det är något med robotar som fascinerar de allra flesta, även de som kanske vanligtvis inte är särskilt intresserade av teknik. Robots är en utställning som väcker känslor och sätter igång funderingar och diskussioner, säger Peter Skogh, museidirektör, i ett pressmeddelande.

Utställningen Robots har skapats av Science Museum i London, och visas på Tekniska museet mellan den 17 juli 2019 och 15 mars 2020.

I samlingen ingår en rad Robotar från populärkulturen, så som T-800 från filmen "Terminator" och Maria från Fritz Langs "Metropolis".

Utställningen är första delen i Tekniska museets satsning på "att utforska relationen mellan människa, maskin och artificiell intelligens".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons