Annons

S i Stockholm vill beslagta elsparkcyklar

Trafik • Publicerad 10 september 2019
Övergivna elsparkcyklar vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm en dag i juli. Arkivbild.
Övergivna elsparkcyklar vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm en dag i juli. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Elsparkcyklar som överges på gator och trottoarer i Stockholms stad ska beslagtas, anser Socialdemokraterna.

I en skrivelse i kommunfullmäktige för partiet fram att Stockholm bör följa Malmös exempel för att reglera den snabbt växande branschen, rapporterar . S står i opposition mot stadens blågröna styre.

Annons

Tanken är att Stockholm stads parkeringsbolag ska beslagta sparkcyklarna, varpå företagen som äger dem får möjlighet att lösa ut dem mot en summa. Oppositionsborgarrådet Jan Valeskog (S) säger att 500 kronor vore en lämplig summa per fordon.

– Vi pratar ändå om 6 000 fordon på en väldigt begränsad yta. Trafikkontoret vill göra det här, de vet att det går lagmässigt, men det stoppas politiskt, säger Valeskog till StockholmDirekt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons