Annons

Sällsynt Harry Potter-bok såldes för storbelopp

Litteratur • Publicerad 1 augusti 2019
En förstautgåva av "Harry Potter och de vises sten" har sålts för över 330|000 kronor. Arkivbild.
En förstautgåva av "Harry Potter och de vises sten" har sålts för över 330|000 kronor. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

En förstautgåva av JK Rowlings "Harry potter och de vises sten", den första i bokserien om den unge trollkarlen, har sålts för 28 500 brittiska pund, över 330 000 kronor, vid en auktion i Storbritannien, skriver .

Boken i fråga är en av totalt 500 som hann tryckas ut av förlaget Bloomsbury 1997, innan två stavfel upptäcktes och nya versioner trycktes.

Annons

Boken ska ha köpts av en privat samlare som budade till sig den över telefon.

Säljaren gjorde sig en rejäl hacka på försäljningen, enligt Sky News. Personen i fråga köpte boken, som tidigare stått i ett bibliotek i Staffordshire, på en loppmarknad i slutet av 1990-talet för ett ynka pund.

"Jag kan inte tro det. Det är vad jag hoppades på men jag trodde aldrig att min bok skulle säljas för det priset", sade den anonyme säljaren efter auktionen, enligt Sky News.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons