Annons

Saudiprinsessa lät misshandla Parisanställd

En fransk domstol dömer en saudisk prinsessa för delaktighet i misshandel, vapenhot och kidnappning av en inhyrd rörmokare i Paris.
Frankrike • Publicerad 12 september 2019
Den saudiska prinsessan Hassa bint Salmans advokat Emmanuel Moyne lämnar rättssalen i Paris på torsdagen. Hans klient dömdes för delaktighet i misshandel av en anställd.
Den saudiska prinsessan Hassa bint Salmans advokat Emmanuel Moyne lämnar rättssalen i Paris på torsdagen. Hans klient dömdes för delaktighet i misshandel av en anställd.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Prinsessan Hassa bint Salman dömdes till tio månaders villkorlig dom. Hon infann sig inte i rätten när domen förkunnades på torsdagen. Hon ska även betala 10 000 euro i böter.

Åklagare anklagade prinsessan för att ha beordrat en livvakt att slå rörmokaren i prinsessans franska våning. Målsägare Ashraf Eid sade att livvakten band hans händer, slog och sparkade honom på uppmaning av prinsessan.

Annons

Livvakten tvingade honom sedan att kyssa prinsessans fötter sedan hon anklagat honom för att ha filmat henne med sin mobiltelefon. Den egyptiske rörmokaren sade att han tagit bilder i badrummet som han behövde för sitt arbete.

Men prinsessan sade att hennes spegelbild hade synts på bilden.

"Nu vet du hur du talar till en prinsessa, hur du talar med den kungliga familjen", ska prinsessan ha sagt enligt åtalet.

Livvakten fick åtta månaders villkorlig dom och en bot på 5 000 euro.

Försvarsadvokat Emmanuel Moyne sade vid rättegången i Paris att åtalet byggde på lögner.

Den 43-åriga Hassa bint Salman är syster till den mäktige saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman och kung Salmans enda dotter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons