Annons

Scarlett Johansson: Jag tror på Woody Allen

Scarlett Johansson är en av grundarna till Time's up-rörelsen i Hollywood. Nu uppmärksammas en ny intervju med stjärnan där hon försvarar Woody Allen, som anklagats för övergrepp.
Nöje • Publicerad 4 september 2019
Scarlett Johansson försvarar Woody Allen, som har anklagats för övergrepp av sin styvdotter. Arkivbild.
Scarlett Johansson försvarar Woody Allen, som har anklagats för övergrepp av sin styvdotter. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Skådespelaren Scarlett Johansson har samarbetat med regissören Woody Allen flera gånger. I en intervju med r får Johansson frågan om vad hon känner inför Allen nu, sedan anklagelser från hans styvdotter Dylan Farrow om sexuella övergrepp i barndomen kommit i ljuset.

– Jag älskar Woody. Jag tror på honom och jag skulle jobba med honom när som helst, säger hon.

Tagit avstånd

Annons

Hennes uttalanden står i skarp kontrast till flera andra stjärnor som tidigare jobbat med regissören och som tagit avstånd efter anklagelserna, bland andra Michael Caine, Ellen Page och Colin Firth. Scarlett Johansson spelade i Allens filmer "Match point" "Scoop" och "Vicky Cristina Barcelona" 2005–2008. Även Javier Bardem, som jobbade med Johansson på den senaste filmen, har förklarat sitt stöd för Allen i intervjuer.

– Jag träffar Woody så ofta jag kan och jag har haft många samtal med honom om det. Jag har varit väldigt uppriktig mot honom och han har varit uppriktig mot mig. Han säger att han är oskyldig och jag tror honom, säger Scarlett Johansson.

Talade på demonstration

Scarlett Johansson är engagerad i Time's up-rörelsen, där Hollywoods skådespelare slutit sig samman för att bekämpa övergrepp och trakasserier inom branschen och stötta utsatta. Vid ett tal på demonstrationen Women's march i Washington DC 2018 gjorde hon uttalanden mot skådespelaren James Franco, som precis hade anklagats av fem kvinnor för trakasserier i en artikel i Los Angeles Times.

Woody Allen har pausat sin karriär efter att filmbolaget Amazon studios brutit ett avtal om att distribuera fyra av hans filmer. Han nekar till alla anklagelser från Dylan Farrow.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons