Schira hjälte för Rögle i återkomsten

Rögle hamnade i underläge två gånger om hemma mot Luleå – men vann ändå.
Matchhjälten?
Comebackande Craig Schira.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2019
Craig Schira blev hjälte i återkomsten. Arkivbild.
Craig Schira blev hjälte i återkomsten. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Craig Schira har inte spelat någonting för Rögle i inledningen av säsongen på grund av skattetekniska skäl. Mot Luleå på torsdagskvällen fanns han för första gången den här hösten med på isen – och iklädde sig huvudrollen direkt.

I förlängningen, vid ställningen 2–2, bombade den kanadensiske backen in matchavgörande 3–2.

– Vi spelade bra i dag, det var en tät match och kanske inte den vackraste av segrar. Men vi fick jobbet gjort, säger han till C More.

– Det var riktigt kul att vara tillbaka.

Trots att Schira har fått sitta vid sidan av under upptakten av SHL-året är det inget fel på formen, berättar han.

– Jag känner mig bra. Nu i veckan har jag fått bra träningar. Det tog ett par byten att komma in i det, men sedan så.

Vid sidan av Schiras comeback var det stora samtalsämnet i Ängelholm den här kvällen Nils Höglanders armbågstackling mot Fredrik Styrman. Röglespelaren fick matchstraff, samtidigt som Luleåbacken fick ledas av isen med hjälp av sjukvårdare.

– Vi tror att han har fått en hjärnskakning. Han reder sig, men det blir hjärntrappan, säger Luleås tränare Thomas Berglund.

För Rögle innebär segern att laget behåller serieledningen. Luleå, som ledde matchen med såväl 1–0 som 2–1, parkerar på femte plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.