Annons

Sembrant delar inte mörk bild av Juventus

Petronella Ekroth målade upp en olustig bild av livet som fotbollsproffs i Juventus.
Landslagsstjärnan Linda Sembrant känner hittills inte igen beskrivningen av sin nya klubb.
Fotboll • Publicerad 2 september 2019
Svenska landslagsbacken Linda Sembrant intervjuas på spelarhotellet i Liepaja inför tisdagens EM-kvalpremiär borta mot Lettland.
Svenska landslagsbacken Linda Sembrant intervjuas på spelarhotellet i Liepaja inför tisdagens EM-kvalpremiär borta mot Lettland.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ekroth lämnade Juventus för allsvenska Djurgården i somras. I podcasten berättade hon i mörka ordalag om året i Turinklubben, och beskrev bland annat att det kändes som att man befann sig i ett fängelse.

Men när en svensk back lämnade Juventus, flyttade en annan dit.

Annons

Landslagsstjärnan Linda Sembrant lämnade franska Montpellier för Juventus efter sommarens VM, bland annat efter att ha pratat med Ekroth om Turinklubben.

"Proffsigt och organiserat"

Hittills ångrar hon inte sitt beslut.

– Jag har varit där i några veckor nu och det känns väldigt bra. Det är en fantastisk miljö och bra förutsättningar där allting finns på plats. Det är väldigt proffsigt och organiserat, säger Linda Sembrant.

TT: Med tanke på det som Ekroth har sagt, hur har dina upplevelser av klubben varit?

– Mina upplevelser har nog inte varit som de hon hade. Det var hennes känslor och upplevelser, och det hände under ett år då inte jag var på plats.

– Jag respekterar såklart hennes känslor och hur det var för henne, men för min del har det känts väldigt bra. Jag har ganska snabbt försökt sätta mig in i sättet att spela och vad tränaren förväntar sig av mig och sådana delar.

– Jag har kommit in i det bra.

Ett år

Sembrant poängterar samtidigt flera gånger att hon inte vill ta något från Ekroths upplevelser.

– Om man frågar alla spelare i ett lag så har alla olika uppfattningar och känslor. Jag har full respekt för det. Men för mig känns det bra med det som klubben har gjort i år och det som har hänt hittills.

– Jag känner att jag har kommit till en klubb som är väldigt organiserad och strukturerad. Det gör att det för mig bara är att gå ut och tänka på fotbollen.

Annons

32-åringen, som just nu förbereder sig för tisdagens EM-kvalpremiär borta mot Lettland, har skrivit på ett ettårskontrakt med Juventus. Det passar henne bra.

– Det var det jag ville från början, så det känns väldigt bra. Så får jag känna efter hur allting känns och vad jag vill efter det.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons