Annons

Jemen: Runt 50 döda i attacker i Aden

Jemen • Publicerad 1 augusti 2019
Soldater hjälper en skadad kollega efter attacken mot en militärparad i Aden, Jemen.
Soldater hjälper en skadad kollega efter attacken mot en militärparad i Aden, Jemen.Foto: Fawaz Salman/Reuters/TT

Den jemenitiska hamnstaden Aden skakades på torsdagen av två separata attacker.

– 49 personer dödades och 48 skadades, säger en sjukvårdskälla.

Annons

Flest dödsoffer skördades i attacken mot en militärparad. En stor del av de döda är poliser eller militärer, bland dem en högt uppsatt general, knutna till landets internationellt erkända regering.

De Iranstödda Huthirebellerna, som kontrollerar huvudstaden Sanaa, har tagit på sig attacken. En talesperson säger att "en ny sorts missil som vi inte berättat att vi har användes tillsammans med en drönare som bidrog med stort stöd".

Anledningen till attacken mot paraden ska vara att den av rebellerna sågs som en förberedelse för en offensiv mot Huthikontrollerade områden.

Tidigare under dagen skedde ytterligare en attack i Aden, ett självmordsdåd riktat mot en polisstation i området Sheikh Othman. Där dödades 10 personer, samtidigt som 16 skadades, uppger Läkare utan gränser.

Det regeringskontrollerade Aden är Jemens näst största stad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons