Viking Line ställer in nöjeskryssningar

Coronaviruset • Publicerad 15 mars 2020
Viking Line ställer in av oro för virussmitta. Arkivbild.
Viking Line ställer in av oro för virussmitta. Arkivbild.Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Viking Line ställer in samtliga kryssningar med Viking Cinderella mellan den 16 mars och den 16 april, skriver rederiet i ett pressmeddelande. Viking Cinderella går normalt i daglig trafik mellan Stockholm och Mariehamn.

Nöjeskryssningarna är den senaste i en rad resor som ställts in av färjebolag och kryssningsbolag av oro för spridningen av det nya coronaviruset. Under lördagen meddelade rederierna Tallink Silja och Birka Cruises att de ställer in all trafik från Stockholm under en period.

På tisdag den 17 mars har infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) bjudit in representanter för sjöfartsbranschen till möte.

Syftet är att få en lägesbild över hur coronaviruset påverkar sjöfartens förutsättningar.

"En fungerande sjöfartsnäring är central inte bara för Sveriges handel och försörjningstrygghet utan också för besöksnäringen, " säger Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.