unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sjöström överlägsen i årsdebuten

Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

Sarah Sjöström vann direkt i sin första tävling för året och decenniet. Den 26-åriga simstjärnan var totalt överlägsen på 50 meter fjäril i Euro Meet i Luxemburg och vann på 25,12, en sekund och 27 hundradelar före tvåan Naele Portecop, den 16-åriga talangen från Frankrike.

Sjöströms segertid var knappt sju tiondelar sämre än hennes eget världsrekord från 2014 (24,43).

Svenskan har de senaste veckorna varit på träningsläger i Sydafrika och simmar totalt fem distanser i Luxemburg. På lördag 50 meter fritt, 50 rygg samt 100 fjäril och på söndag 100 fritt.

– Visst är jag lite sliten, men på en bra nivå. Jag känner mig redo fysiskt och mentalt, sade Sarah Sjöström till TT inför veckans tävlingar.

Rättad: I en tidigare version angavs fel antal hundradelar i Sjöströms segermarginal. Rätt ska vara en sekund och 27 hundradelar.