Annons

Sju års fängelse för 78 grova bedrägerier

Brott • Publicerad 3 februari 2020
En man döms till sju års fängelse i Stockholms tingsrätt för 78 grova bedrägerier och grovt svindleri. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

En man döms till sju års fängelse i Stockholms tingsrätt för 78 grova bedrägerier och grovt svindleri, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Mannen har lockat privatpersoner, småbolag och banker att investera i obligationer i bolag som köpt fastigheter, men mannen har givit en felaktig bild av fastigheternas värde och skulder. Offren har förlorat över 200 miljoner kronor.

Annons

– Det har framstått som bra investeringar, men i själva verket så har det varit dåliga investeringar, säger rådman Axel Taliercio till Ekot.

Fängelsestraffet är bland de längsta som dömts i ekobrottsmål i Sverige, enligt Ekot. Mannen döms även till näringsförbud i tio år.

Ytterligare en man döms till 3,5 års fängelse för delaktighet i affärerna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons