Solberg håller pressträff för barn

Coronavirus • Publicerad 15 mars 2020
Norges statsminister Erna Solberg ska hålla en särskild presskonferens för barn om coronaviruset.
Norges statsminister Erna Solberg ska hålla en särskild presskonferens för barn om coronaviruset.Foto: Terje Pedersen NTB/TT

Norges statsminister Erna Solberg (H) håller måndag förmiddag en särskild presskonferens om coronaviruset för barn.

– Jag vet att det är många som har frågor om viruset och om covid-19, inte minst eftersom skolorna är stängda och fritidsaktiviteter har upphört, säger Solberg i ett en video som lagts ut på hennes Facebooksida.

Alla skolor och förskolor i Norge har stängt sedan den norska regeringen infört de strängaste restriktionerna sedan andra världskriget, enligt nyhetsbyrån NTB.

– Kanske känner du dig lite rädd och har många frågor? Därför tycker jag att det är bra att ha en presskonferens för barn så att vi kan svara på alla frågor, säger Solberg.

Även barn- och familjeminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) och utbildningsminister Guri Melby (Venstre) kommer att delta i den särskilda pressträffen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.