Annons

Spelarfacket: "Vi backar tjejerna"

Ishockey • Publicerad 14 augusti 2019
Spelaravtalen med Ishockeyförbundet och landslagsspelarna löpte ut i april i år. Nu får damerna ingen ekonomisk ersättning för förlorad arbetsinkomst när de spelar med Damkronorna. Arkivbild.
Spelaravtalen med Ishockeyförbundet och landslagsspelarna löpte ut i april i år. Nu får damerna ingen ekonomisk ersättning för förlorad arbetsinkomst när de spelar med Damkronorna. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Spelarfacket Sico står bakom Damkronornas bojkott.

– Vi backar så klart tjejerna. Förutsättningarna måste förbättras för att de ska känna att det är värt att dra på sig landslagströjan, säger Klara Stenberg, ansvarig för den svenska damhockeyligan (SDHL) på Sico.

Annons

Enligt spelarfacket är grunden till konflikten mellan Ishockeyförbundet och spelarna de landslagsavtal gällande förlorad arbetsinkomst som löpte ut i april.

Några nya avtal är inte tecknade – trots att truppen skulle samlats imorgon, torsdag. Något som i praktiken innebär att spelarna måste ta ledigt från sina jobb utan att få ekonomisk ersättning för att spela med landslaget.

Men det handlar också om att få bättre villkor för resor och boende.

– Spelarna känner att det inte är värt att dra på sig landslagströjan, säger Stenberg och tillägger att facket och förbundet har löpande kontakt för att lösa konflikten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons