Annons

Stal bil under knivhot – söks av polis

Brott • Publicerad 7 september 2019
En man stal en bil under knivhot i Töreboda på fredagskvällen. Arkivbild.
En man stal en bil under knivhot i Töreboda på fredagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man som polisen under fredagskvällen letat efter utanför Töreboda är fortsatt på fri fot. Sökandet kommer att fortsätta under lördagsmorgonen.

Vid 20-tiden på fredagen stal mannen under knivhot en bil och en mobiltelefon från en person i Töreboda, och körde därefter från platsen. I hög fart körde han något senare av vägen och försökte då få hjälp med att få i gång bilen. När det inte lyckades tvingade han en annan bilist att köra honom en bit från platsen, där han släpptes av.

Annons

Polis inledde en sökaktion efter mannen, bland annat i ett skogsområde. Letandet pågick i flera timmar innan det avbröts under natten. Mannen hade då inte påträffats, och sökandet kommer att återupptas under lördagsmorgonen, enligt Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Motivet till mannens handlingar är ännu oklart. Ingen av personerna som han kommit i kontakt med har skadats fysiskt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons