Ravelli: "Kan inte förstå att han är borta"

Den tidigare IFK Göteborg-spelaren Stefan Lindqvist har avlidit, 52 år gammal. Han levde med förlamningssjukdomen ALS i mer än tio års tid.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2020
Stefan Lindqvist i kamp med George Weah när IFK Göteborg mötte Milan i Champions League 1996. Till vänster ses Mikael Nilsson.
Stefan Lindqvist i kamp med George Weah när IFK Göteborg mötte Milan i Champions League 1996. Till vänster ses Mikael Nilsson.Foto: Anders Wiklund/TT

Lindqvist tog fem SM-guld med IFK Göteborg och var en av de ledande spelarna när Blåvitt gick till kvartsfinal i Champions League 1995. Han var en allroundkunnig central mittfältare som även blev lagkapten i Blåvitt.

Stefan Lindqvist spelade fem A-landskamper. Hans första elitklubb var Halmstad.

– Jag vet hur mycket Stefan har kämpat. Men han klagade aldrig. Jag kan inte förstå att han är borta, säger Thomas Ravelli till Expressen.

Ravelli blev nära vän med Lindqvist när de spelade tillsammans i "Blåvitt".

– Vi bodde grannar och umgicks hela tiden. Vi grillade, åkte på både sommar- och vintersemestrar med våra familjer. Det var en fin tid.

Ravelli berättar att de pratade om Lindqvists sjukdom ibland.

– Men han bytte ofta samtalsämne och ville prata om något annat. Han kämpade på.

I somras hyllades Stefan Lindqvist av IFK Göteborg med en match till hans ära, och för att uppmärksamma kampen mot ALS. "Legendarer" från IFK Göteborgs historia mötte ett motsvarande lag från Halmstad, som coachades av förbundskapten Janne Andersson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.