Annons

Minst en död i stormen Krosa

Den tropiska stormen Krosa har dragit in över Japan med kraftiga vindar och skyfall, vilket har lett till varningar för jordskred och översvämningar.
Minst en person har omkommit i stormen.
Japan • Publicerad 15 augusti 2019
Höga vågor i sydvästra Japan, där den tropiska stormen Krosa rasar.Foto: Kyodo/Reuters/TT

En 82-årig man i Hiroshima har av lokala myndigheter bekräftats död efter att ha fallit i havet när han försökte förtöja sin båt.

Minst 49 människor har skadats, enligt den japanska nyhetsbyrån Kyodo. Dramatiska tv-bilder visar våldsamma havsvågor samt vindfällda träd och lyktstolpar.

Annons

Runt 550 000 människor uppmanas att lämna sina hem i en frivillig evakueringsorder från myndigheterna.

Stormen rör sig precis utanför landets sydvästra kust med vindbyar på 44 meter per sekund.

Ett sällskap med 18 personer har evakuerats till en högre belägen plats efter att ha blivit strandsatta på en plats där vattnet steg snabbt.

Stormen anlände samtidigt som många var på väg hem efter den traditionella sommarledigheten obon. Över 800 inrikesflyg har ställts in och antalet snabbtågsavgångar har minskats kraftigt. Även flera färjeturer har ställts in på grund av höga vågor.

Krosa rör sig i ett långsamt tempo, 35 kilometer i timmen, så regnet över det drabbade området fortsätter längre.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons