Annons

Större överskott i statskassan än väntat

Ekonomi • Publicerad 6 september 2019
Riksgälden, med generaldirektör Hans Lindblad, redovisar ett oväntat stort överskott i statens betalningar i augusti. Arkivbild
Riksgälden, med generaldirektör Hans Lindblad, redovisar ett oväntat stort överskott i statens betalningar i augusti. ArkivbildFoto: JESSICA GOW / TT

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 30,1 miljarder kronor i augusti. Riksgälden hade i sin prognos räknat med 25,7 miljarder.

"Högre skatteinkomster än väntat var den främsta orsaken till prognosavvikelsen", skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

För tolvmånadersperioden som avslutades i augusti 2019 gav statens betalningar ett överskott på 103,9 miljarder kronor, varav 42,7 miljarder utgörs av lån i utländsk valuta som Riksbanken har återbetalat till Riksgälden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons