Stort krispaket sjösätts i Storbritannien

Ekonomi • Publicerad 11 mars 2020
En besökare tvättar händerna i anslutning till ridsporttävlingar i Cheltenham. Från brittiskt håll kommer nu ett stort krispaket på motsvarande 366 miljarder kronor.
En besökare tvättar händerna i anslutning till ridsporttävlingar i Cheltenham. Från brittiskt håll kommer nu ett stort krispaket på motsvarande 366 miljarder kronor.Foto: Simon Cooper/AP/TT

Storbritannien sjösätter nu ett krispaket på motsvarande 366 miljarder svenska kronor för att stävja coronautbrottet i landet. Beskedet kommer samma dag som landets centralbank Bank of England dessutom sänkt styrräntan med 50 punkter för att ge ytterligare stimulans åt ekonomin. Bland åtgärderna märks extra anslag till landets hälsovårdssystem liksom skattelättnader för mindre företag.

Antalet bekräftade fall i Storbritannien har under onsdagseftermiddagen stigit till 456 från 373 under gårdagen med totalt sex dödsfall.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.