Annons

Tågstopp efter stort brittiskt strömavbrott

Storbritannien • Publicerad 9 augusti 2019
Ett omfattande strömavbrott i England och Wales påverkade bland annat tunnelbanan i London. Arkivbild.
Ett omfattande strömavbrott i England och Wales påverkade bland annat tunnelbanan i London. Arkivbild.Foto: Ross D. Franklin/AP/TT

Storbritannien drabbades under fredagen av omfattande strömavbrott, som påverkat tågtrafik och flygplatser såväl som privata hushåll. Stora delar av England och Wales har berörts.

National Grid, den brittiska motsvarigheten till Svenska kraftnät, meddelar att felet uppstod i två kraftstationer, men att det nu är avhjälpt.

Annons

Tågtrafiken till och från London drabbades av förseningar och inställda tåg mitt i fredagsrusningen. Även Londons tunnelbana påverkades och tunnelbanelinjen Victoria stoppades. Myndigheterna varnade trafikanter i London för att en del trafikljus hade satts ur spel. Flera flygplatser drabbades också av strömavbrottet.

– Vi har bokstavligt talat kastats in i mörker och människor använder sina mobiler som ficklampor för att se och ta sig fram, säger passageraren Scott McKenzie på flygplatsen i Newcastle till .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons