Annons

Stort välkomnande väntar påven i Moçambique

Vatikanen • Publicerad 4 september 2019
Påve Franciskus inleder sin veckolånga resa i Moçambique. Här tar han flyget från Rom. Arkivbild.
Påve Franciskus inleder sin veckolånga resa i Moçambique. Här tar han flyget från Rom. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Påve Franciskus kommer att välkomnas av tiotusentals människor när han inleder sitt besök i Moçambique i dag. På fredag kommer han att hålla mässa i den enorma Zimpeto-arenan i huvudstaden Maputo.

Inför resan har påve Franciskus spelat in ett videomeddelande där han betonar behovet av "broderlig försoning i Moçambique och i hela Afrika, vilket är det enda hoppet för en stabil och varaktig fred".

Annons

Han väntas under sitt besök tala om landets sköra fredsprocess, det kommande valet och förödelsen efter de cykloner som har drabbat landet i år. Han kommer dock inte besöka de värst drabbade områdena.

– Trots att jag inte kan lämna huvudstaden så finns ni alla i mitt hjärta, med en speciell plats för dem av er som lever under svåra förhållanden, säger han i videomeddelandet.

Den senaste gången en påve besökte landet var när Johannes Paulus II kom dit 1998.

Påven kommer under sin veckolånga resa även besöka även örikena Madagaskar och Mauritius.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons