Annons

Succéserien ska skildra Lewinsky-affären

Tv • Publicerad 7 augusti 2019
Monica Lewinsky kommer att producera den tredje säsongen av "American Crime Story", som kommer att handla om hennes affär med Bill Clinton. Arkivbild.
Monica Lewinsky kommer att producera den tredje säsongen av "American Crime Story", som kommer att handla om hennes affär med Bill Clinton. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/TT/AP

Den kommande säsongen av amerikanska tv-serien "American Crime Story" kommer att handla om Lewinsky-affären och ska produceras av Monica Lewinsky själv, uppger flera amerikanska medier.

"American Crime Story" har sänts i två säsonger som båda har mötts av goda recensioner. Den första, "Fallet O.J. Simpson", handlar om O.J. Simpsons mordrättegång medan den andra, "Mordet på Gianni Versace", handlar om seriemördaren Andrew Cunanans mord på designern Gianni Versace.

Annons

Den tredje säsongen har fått titeln "Impeachment" och väntas få amerikansk premiär den 27 september 2020 – två veckor före det amerikanska presidentvalet.

"Impeachment" kommer att skildra skandalen som skakade om amerikansk politik 1998, när det blev känt att president Bill Clinton under flera år haft en sexuell relation med Vita Huset-praktikanten Monica Lewinsky.

Rollen som Lewinsky kommer att göras av skådespelaren Beanie Feldstein, som just nu är aktuell med sin medverkan i filmen "Booksmart".

Seriens exekutive producent Ryan Murphy hade redan i april förra året planer på att göra en säsong om händelsen, men backade då han tyckte att Monica Lewinsky själv borde vara med som producent och tjäna pengar på projektet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons