Annons

Sundhage och Persson återförenas i Brasilien

Fotboll • Publicerad 3 september 2019
Lilie Persson och Pia Sundhage under tiden som assisterande förbundskapten och förbundskapten i Sverige. Nu återförenas duon i Brasilien. Arkivbild
Lilie Persson och Pia Sundhage under tiden som assisterande förbundskapten och förbundskapten i Sverige. Nu återförenas duon i Brasilien. ArkivbildFoto: Maja Suslin/TT

Lilie Persson var assisterande förbundskapten till Pia Sundhage i det svenska damlandslaget – nu kommer hon att få samma roll i Brasilien, där ju Sundhage redan har debuterat som ny förbundskapten.

"Det känns oerhört inspirerande. Möjligheten att få jobba med ett av världens bästa landslag i ett fantastiskt fotbollsland tillsammans med Pia, gick helt enkelt inte att tacka nej till", säger Lilie Persson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Annons

53-åriga Persson lämnar därmed sin roll vid SvFF som chef för flicklandslagen och U23.

"Det är tråkigt att tappa Lilie, men jag har all förståelse för hennes val. Det är ett styrkebesked för svensk fotboll att Lilie och många andra av våra ledare är så eftertraktade på den internationella arenan. Jag önskar Lilie all lycka i sitt nya uppdrag", säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons