Annons

Sven-Bertil Taube ställer in – igen

Musik • Publicerad 1 augusti 2019
Sven-Bertil Taube, 84 år, har ställt in de flesta av sommarens inbokade konserter på grund av sitt hälsotillstånd. Arkivbild
Sven-Bertil Taube, 84 år, har ställt in de flesta av sommarens inbokade konserter på grund av sitt hälsotillstånd. ArkivbildFoto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Folkkäre artisten Sven-Bertil Taube ställer in sin spelning på Lisberg i Göteborg den 17 augusti, skriver nöjesfältet på Facebook.

Sommaren har inte blivit som artisten hade tänkt sig, då han har drabbats av luftrörskatarr. Han tvingades i juni ställa in sin medverkan i årets "Så mycket bättre" samt flera av sommarens inbokade konserter, då han har belagts med flygförbud på grund av sitt hälsotillstånd.

Annons

Tidigare i veckan kom nyheten att Taube även ställer in sin medverkan på en gratiskonsert på Sjöhistoriska i Stockholm tillsammans med Kungliga Filharmonikerna den 11 augusti, där han ersätts av operasångerskan Malena Ernman.

Artistens fru, Mikaela Taube, säger till att maken är på bättringsvägen, men att doktorerna ännu inte har gett honom tillstånd att börja jobba igen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons