Annons

Svenskorna får vila under förmiddagen

När Solheim Cup inleds med fyra foursomematcher blir det utan svensk inblandning.
Både Anna Nordqvist och Caroline Hedwall får vila.
Golf • Publicerad 12 september 2019
Anna Nordqvist och Caroline Hedwall spelar inte de inledande foursomebollarna på Gleneagles.
Anna Nordqvist och Caroline Hedwall spelar inte de inledande foursomebollarna på Gleneagles.Foto: Andy Buchanan/AP/TT

Den europeiska kaptenen Catriona Matthew väljer även att låta norska Suzann Pettersen och nederländska debutanten Anne van Dam stå över fredagsförmiddagens spel på PGA Centenary Course på Gleneagles. Men mycket talar för att hela kvartetten får spela senare på dagen, då det vankas bästbollmatcher. Så är i alla fall ursprungsplanen, enligt Matthew.

Kanske får Hedwall och Nordqvist, som har träningsspelat i samma boll de senaste dagarna, bilda ett helsvenskt par på fredagseftermiddagen. Både 2013 och 2015 fick den blågula duon spela ihop och tillsammans vann de då tre av fyra matcher.

Annons

– Hoppas vi får spela någon match ihop nu också, säger Nordqvist.

USA:s kapten Juli Inkster har hela sex rookies i laget och vill gärna ge många av dem chansen direkt. Bara Ally McDonald, som ersatte skadade Stacy Lewis i laget så sent som i tisdags, får vänta till eftermiddagen på debuten.

USA har vunnit Solheim Cup två gånger i följd, men har aldrig lyckats vinna de två gånger som tävlingen tidigare har avgjorts i Skottland (1992 och 2000).

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons