Annons

Swifts uppmaning: Stötta USA:s fotbollsdamer

Fotboll • Publicerad 12 augusti 2019
Taylor Swift (tv) tar emot priset som årets Ikon på Teen Choice Awards av Alex Morgan, anfallsstjärna i USA:s världsmästarlag i fotboll.
Taylor Swift (tv) tar emot priset som årets Ikon på Teen Choice Awards av Alex Morgan, anfallsstjärna i USA:s världsmästarlag i fotboll.Foto: Danny Moloshok/AP/TT

Amerikanska sångerskan Taylor Swift gillar de amerikanska världsmästarna i fotboll. Och hon tycker att lagets krav på lika lön som det amerikanska herrlaget är rättvist. Därför går hon nu ut och uppmanar sina fans att stödja lagets krav.

– Samtidigt som de vann VM så stod de också upp för jämlikhet mellan kön och lika lön, oavsett kön, sade Swift när hon tog emot priset för årets Ikon vid en gala.

Annons

Priset delades ut av fotbollslandslagets anfallsstjärna Alex Morgan.

– Snälla, snälla, stöd henne och hennes lagkamrater för det är inte över ännu. Det är inte löst. Ut på nätet och visa ert stöd, sade Swift som har över 120 miljoner följare på Instagram.

De amerikanska damerna stämde USA:s fotbollsförbund i mars då de anser att deras löner och förutsättningar måste anses som diskriminering. De har ständigt fått sämre betalt trots att de varit mer framgångsrika än landslagsherrarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons