Teodor Peterson lägger av: "Vemodigt"

Teodor Peterson lägger skidorna på hyllan.
Den 31-årige OS-medaljören slutar efter säsongen.
"Det känns självklart lite vemodigt att sluta", skriver han i sociala medier.
Skidor • Publicerad 2 mars 2020
Teodor Peterson slutar efter säsongen.
Teodor Peterson slutar efter säsongen.Foto: Anders Wiklund/TT

Sprintspecialisten Teodor Peterson, som bland annat har två OS-medaljer på meritlistan, meddelar nu att han ser slutet på proffskarriären efter säsongen.

"Det är snart dags för den här lillpojken, som 1997 slet sig igenom 11 km på 7-mila, att lägga skidorna på hyllan. Det känns självklart lite vemodigt att sluta och det finns mycket jag kommer att sakna efter 11 år i landslaget som har gjort att jag fått uppleva otroligt mycket. Nu ser jag fram emot avslutningen på denna säsong, tävlingarna i Drammen & Kanada/USA blir mina sista världscuptävlingar i karriären", skriver Peterson på Instagram bredvid en bild på sig själv från 1997.

Det var säsongen 2011–12 som Teodor Peterson verkligen slog igenom efter att ha vunnit sprintcupen. I tre raka år, 2012–2014, vann han SM-guld i sprint och i OS i Sotji 2014 blev det silver i sprint och brons i lagsprint.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.