Annons

Tidemand i värstingklassen i VM

Efter åttondeplatsen i Svenska rallyt i februari lovade M-sport att Pontus Tidemand skulle få chansen fler gånger i högsta rallyklassen om sponsorerna ställde upp för svensken.
Nu verkar de ha gjort det för Tidemand är klar för veckans VM-rally i Turkiet.
Rally • Publicerad 9 september 2019
Pontus Tidemand under Svenska rallyt i februari.
Pontus Tidemand under Svenska rallyt i februari.Foto: Micke Fransson/TT

"En fantastisk känsla att få sitta bakom ratten på den här bilen igen, det är här jag vill vara och känner att jag hör hemma", säger Tidemand.

Rally Turkiet är ett utmanande grusrally på grund av värmen och för att det går på smala bergsvägar täckta med grovt grus med stora vassa stenar.

Annons

"Det är helt klart ett svårbemästrat rally. Vägarna är extrema och jag vet från förra året att det knappt går att undvika stenarna eftersom de är överallt. Det i kombination med värmen sätter stora prov på både man och maskin. Det gäller att vara smart och ta hand om bil och däck för att ta sig igenom sträckorna samtidigt som man, som vanligt, måste våga ha lite speed", säger Tidemand.

Inför säsongen fick 28-åringen två styrningar i stora VM-klassen – Monte Carlo och Svenska Rallyt. Han blev poänglös i det första och tog fyra VM-poäng genom åttondeplatsen i Svenska rallyt. Malcolm Wilson, M-sports starke man, lovade därefter att Tidemand skulle få chansen fler gånger – bara sponsorerna var villiga att satsa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons