Tiotusentals i Schweiz tågade för klimatet

Schweiz • Publicerad 6 april 2019
Tiotusentals demonstrerade runtom i Schweiz under lördagen för att kräva åtgärder mot klimatförändringarna. Bilden är från en liknande demonstration i Zürich i februari.
Tiotusentals demonstrerade runtom i Schweiz under lördagen för att kräva åtgärder mot klimatförändringarna. Bilden är från en liknande demonstration i Zürich i februari.Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Omkring 50 000 människor deltog i klimatprotester i flera schweiziska städer under lördagen, däribland 15 000 i landets största stad Zürich, enligt en beräkning av nyhetsbyrån Keystone-ATS.

Protesterna arrangerades av en sammanslutning av aktivistgrupper och miljöorganisationer, bland dem Greenpeace, och är delvis inspirerade av den svenska miljöaktivsten Greta Thunberg. Ett av plakaten löd: "Rädda klimatet, det är sista gången vi ber snällt".

– Vi kommer inte att upphöra med vår proteströrelse så länge våra krav inte hörsammas, så länge som vi inte uppnår några konkreta resultat, säger Laurane Conod som låg bakom en mindre marsch i Genève.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.