Annons

Tolvårig pojke hittad död i vattnet

Olyckor • Publicerad 5 augusti 2019
Sökandet efter pojken har pågått intensivt under dagen med bland annat personer i organisationen Missing People.
Sökandet efter pojken har pågått intensivt under dagen med bland annat personer i organisationen Missing People.Foto: Erik Simander/TT

En tolvårig pojke som saknats sedan i lördags har hittats död i vattnet vid sjön Ösbyträsk på Värmdö. Dödsorsaken har inte kunnat fastställas och en förundersökning om mord har därför inletts, uppger polisen.

Platsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

Annons

– Det betraktas som en brottsplats, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Sökandet efter pojken pågick intensivt under måndagen från både polisens och organisationen Missing Peoples sida. En certifierad sökhund och drönare användes i sökandet.

Tolvåringen sågs sist i lördags vid 17.30-tiden i Ösbydalen i Gustavsberg, öster om Stockholm. Hans anhöriga anmälde honom som försvunnen någon timme senare.

Polisen misstänkte inget brott i samband med försvinnandet, men kartlade ändå pojkens umgängeskrets för att få reda på så mycket som möjligt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons