Annons
Karlskrona

Tre åtalade för flera villainbrott

Tre Karlskronabor åtalades i går som misstänkta för ett stort antal villa- och företagsinbrott i Blekinge, Kalmar och Kronoberg som genomfördes i slutet av förra året. Männen sitter häktade.
Karlskrona • Publicerad 1 mars 2011

Det är sammanlagt tolv punkter som männen, 26, 28 respektive 33 år, helt eller delvis misstänks vara skyldiga till. Och det är framför allt villainbrott som Karlskronaborna ska ha gjort sig skyldiga till under senhösten 2010.

De har framför allt rört sig i Blekinge och i Kronoberg, men också Kalmar län. De nekar till det mesta, om än ett och annat erkännande från 26-åringen. Men polisen har bland annat bevisning i form av männens mobiltelefoner, som via så kallad positionering visar att de har befunnit sig tillsammans och på brottsplatserna vid de aktuella tillfällena.

De är åtalade som misstänkta för flera fall av grov stöld och ett par försök till stölder. Alla tre häktades i mitten av november förra året och sitter fortfarande inlåsta. Deras byte, och det skadestånd de kan dömas till, beräknas ha ett värde på ett par hundra tusen kronor.

Göran Lindh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons