Annons

Tropisk cyklon slog till mot Tokyoområdet

Den kraftiga tropiska cyklonen Faxai har slagit till mot huvudstadsregionen i Japan, med vindar på uppemot 60 meter per sekund.
Japan • Publicerad 9 september 2019
Cyklonens väg.
Cyklonens väg.Foto: Johan Hallnäs/TT

På bilder från området ses fallna träd, översvämmade gator och mängder med strandade pendlare som inte lyckas ta sig till sina arbeten.

En kvinna har omkommit. Hon hittades livlös på en gata i Tokyo. En övervakningskamera visade att hon hade slungats in i en vägg av de kraftiga vindarna.

Annons

Omkring 5 000 personer i Chiba- och Kanagawaprefekturerna har beordrats att evakuera, medan ytterligare 390 000 personer omfattas av varningar. Fler än 900 000 hushåll var vid ett tillfälle strömlösa, inklusive hela staden Kamogawa.

– Jag har aldrig varit med om en sådan här situation tidigare, att hela staden har varit utan ström, säger en tjänsteman till NHK.

"Var på er vakt mot vindar och höga vågor och var vaksam om jordskred och översvämningar", uppmanar landets vädermyndighet.

Ovädret ställer till med stora problem i trafiken. 130 flyg har ställts in och många tåglinjer har varit stängda i timmar.

Fyra, fem tropiska cykloner når Japan varje år, men det är ovanligt att de är så nära Tokyo. Faxai beskrivs som den starkaste cyklonen på flera år i Tokyoområdet.

Johan Hallnäs/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons