Trump: Kryssningar stoppas en månad

Coronavirus • Publicerad 14 mars 2020
Kryssningsfartyget Grand Princess anländer till San Francisco i Kalifornien. Alla stora kryssningar från USA ställs in i 30 dagar. Arkivbild.
Kryssningsfartyget Grand Princess anländer till San Francisco i Kalifornien. Alla stora kryssningar från USA ställs in i 30 dagar. Arkivbild.Foto: Scott Strazzante/AP/TT

I kölvattnet av att USA:s president Donald Trump utlyst nödläge uppges de stora kryssningsrederierna stoppa alla sina avgångar från amerikanska hamnar i minst 30 dagar.

"På min begäran, från och med midnatt, har Carnival, Royal Caribbean, Norwegian och MSC gått med på att stoppa avgående kryssningar i trettio dagar. Det är en stor och viktig industri – det kommer den att fortsätta vara!" skriver Trump på Twitter.

Rederierna hade redan innan Trumps besked aviserat att de pausar kryssningar. Däribland Carnival, som under torsdagen meddelade att rederiet ställer in sina Princesskryssningar i 60 dagar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.