1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Två KHL-år för VM-guldforward

Magnus Pääjärvi har skrivit tvåårskontrakt med ryska Lokomotiv Jaroslavl. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

VM-guldforwarden Magnus Pääjärvi, 28, är klar för Lokomotiv Jaroslavl och har skrivit ett tvåårskontrakt, meddelar den ryska KHL-klubben.

Det stod för en tid sedan klart att forwarden lämnar NHL, där han i fjol spelade i Ottawa, efter nio säsonger. Moderklubben Malmö var intresserad av Pääjärvi som för ett par veckor sedan dock bestämde sig för att fortsätta karriären utomlands.

I Lokomotiv blir Pääjärvi, som tog VM-guld med Tre Kronor 2018, lagkamrat med jämnårige kompisen Anton Lander och 37-årige veteranbacken Staffan Kronwall.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Toppklubben Lokomotiv, som gick till kvartsfinal i slutspelet i fjol, har börjat säsongen skakigt och ligger nedanför slutspelsstrecket på nionde plats i västra divisionen. Laget har redan bytt tränare två gånger under hösten, först fick Craig MacTavish sparken och i måndags kom beskedet att tillfällige ersättaren Alexander Ardasjov får lämna plats för assisterande tränaren Mike Pelino.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.