Uefa ställer in fyra Champions League-matcher

Det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, skjuter upp alla matcher i Europaspelet nästa vecka på grund av coronavirusets spridning.
Fotboll • Publicerad 13 mars 2020
Barcelona och Lionel Messi får inte möta Napoli nästa vecka. Arkivbild.
Barcelona och Lionel Messi får inte möta Napoli nästa vecka. Arkivbild.Foto: Joan Monfort

Uefa har beslutat att skjuta upp Champions League-mötena nästa vecka mellan Juventus och Lyon, Manchester City och Real Madrid, Bayern–Chelsea och Barcelona–Napoli.

Förbundet ställer även in Europa League-matcherna den 19 mars och skjuter även upp lottningen till Champions League- och Europa League-kvartsfinalerna.

När dessa matcher ska spelas – och när lottningen ska göras – är ännu inte klart, skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Uefa kallat representanter från sina 55 förbund till ett digitalt krismöte på tisdag. Där väntas beslut om sommarens EM tas – och osäkerheten är stor. Enligt franska medier är planen att då meddela att sommarens mästerskap skjuts upp till 2021.

Norge har tidigare meddelat Uefa att man inte kommer att spela den första playoffmatchen mot Serbien i Oslo den 26 mars.

– Jag tror att det (EM) blir inställt, säger generalsekreterare Pål Bjerketvedt i Norges fotbollförbund.

Europeiska toppligorna i Italien, Spanien, Frankrike och nu senast England har skjutit upp alla matcher tills vidare. Tyskland väntas följa efter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.