Annons

Underhåll av olycksbron i Genua brast i 25 år

Italien • Publicerad 14 augusti 2019
På bilden syns resterna av Morandibron som rasade i augusti i fjol. Bilden är från slutet av juni 2019.
På bilden syns resterna av Morandibron som rasade i augusti i fjol. Bilden är från slutet av juni 2019.Foto: Luca Zennaro/AP/T

Det fanns brister i underhållet av olycksbron i Genua i Italien under 25 år, enligt italienska åklagare som hänvisar till en teknisk undersökning av bron.

Undersökningen har ännu inte kommit fram till huruvida det bristande underhållet var bidragande till att motorvägsbron rasade i augusti i fjol, men åklagare Francesco Cozzi säger att utredningen kommer att finna svar på den frågan tids nog.

Annons

En betydande del av den 1,2 kilometer långa Morandibron i Genua rasade samman efter kraftigt regn. Sammanlagt 43 människor omkom när bilar och lastbilar störtade mot marken.

På onsdagen hölls en ceremoni för att markera årsdagen för olyckan. Representanter för bolaget Atlantia som ansvarade för driften av bron sågs lämna ceremonin sedan anhöriga till offren anmärkt på att det var okänsligt av dem att medverka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons