Ungdomar döms för dejtingrån

Brott • Publicerad 11 juli 2019
Ungdomarna har använts sig av dejtingsajter och dejtingappar för att lura männen. Arkivbild.
Ungdomarna har använts sig av dejtingsajter och dejtingappar för att lura männen. Arkivbild.Foto: Tsering Topgyal/AP/TT

Tio ungdomar döms för att ha rånat män som de kommit i kontakt med via dejtingsajter rapporterar . Männen har stämt träff med vad de har trott har varit en kvinna de har chattat med – i stället har de blivit rånade och utpressade på pengar.

Ungdomarna är mellan 15 och 20 år, de döms för bland annat rån, utpressning, försök till rån och olaga frihetsberövande vid Nyköpings tingsrätt. De flesta av dem döms till ungdomsvård, ungdomstjänst och skyddstillsyn, förutom en 18-åring som döms till sluten ungdomsvård i ett år.

Polisen har tidigare sagt till SVT Sörmland att rånoffren inte alltid är så intresserade av att gå till polisen eftersom de "skäms för att berätta vad man gjort, och att skammen gör att det är ganska lätt att pressa dem på pengar".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.