Annons

Ungdomshem stängs efter oroligheter

Samhälle • Publicerad 13 september 2019
Inspektionen för vård och omsorg har beslutat ett ungdomshem i Småland måste stänga omedelbart. Men beslutet har överklagats till förvaltningsrätten. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg har beslutat ett ungdomshem i Småland måste stänga omedelbart. Men beslutet har överklagats till förvaltningsrätten. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ett ungdomshem i Småland tvingas stänga med omedelbar verkan, rapporterar . Beslutet togs av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter flera allvarliga händelser, där både personal och poliser blivit hotade.

Under två månader i sommar fick polisen nio larm från HVB-hemmet. Vid ett tillfälle blev en polis sparkad i huvudet och fick skallskador, medan personalen låst in sig för att undkomma narkotikapåverkade ungdomar.

Annons

Ivo framhåller att situationen på hemmet utgör en fara för ungdomarna själva. Boendets inriktning är att hjälpa unga personer som löper risk att hamna i drogmissbruk och kriminalitet.

Men företaget som driver hemmet har överklagat stängningen till förvaltningsrätten.

– Vi anser att Ivo har fattat det här beslutet på felaktiga grunder, säger en chef på ungdomshemmet till P4 Jönköping.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons