Annons

Livsmedelsjätte vinnare på svajig börs

Det började med ett skutt uppåt på Stockholmsbörsen, men kurserna vände nedåt och index stängde på minus.
Ica-gruppen steg dock nästan 11 procent sedan livsmedelsjätten presenterat en positiv delårsrapport.
Börs • Publicerad 15 augusti 2019
Uppgången på Stockholmsbörsen kom av sig. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Torsdagens OMXS-index stannade på –0,3 procent efter att ha svängt rejält under dagen. Även de ledande Europabörserna backade.

Bland aktierna på storbolagslistan OMXS30 var det råvarubolagen som hade det tyngst. Boliden och SSAB föll 2,1 respektive 1,7 procent. Två av storbankerna, Handelsbanken och Swedbank, gick mot strömmen och steg 0,8 respektive 0,7 procent.

Annons

Ica-gruppen var dagens stora kursvinnare och klättrade hela 10,9 procent, medan ett annat rapporterande bolag, biometriföretaget Fingerprint Cards, i stället backade 6,9 procent.

Tobii, verksamt inom teknik för spårning av ögonrörelser, tappade 2,9 procent efter beskedet att den brittiska konkurrensmyndigheten kräver att Tobii säljer mjukvarubolaget Smartbox Assistive Technology som förvärvades i höstas.

FTSE-index i London föll 1,2 procent, DAX-index i Frankfurt sjönk 0,6 procent och CAC-index i Paris tappade 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons