Annons

Nedåt på Stockholmsbörsen

Ekonomi • Publicerad 12 augusti 2019
ABB vinnare på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
ABB vinnare på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Walter Bieri/AP/TT

Den skakiga handeln på börsen fortsatte under veckans första handelsdag. Stockholmsbörsens breda OMXS-index stängde på minus 0,1 procent.

Det från början positiva börsklimatet förändrades under dagen efter en rad negativa besked. Det Münchenbaserade forskningsinstitutet Ifo publicerar i sin kvartalsrapport en allt mörkare syn på den globala ekonomin. Och i fredags hotade USA:s president Donald Trump med att ställa in planerade handelssamtal med Kina nästa månad. Ytterligare ett orosmoln är demonstrationerna i Hongkong.

Annons

Bland de bolag som ändå steg på Stockholmsbörsen återfanns ABB som gick upp 3,9 procent efter nyheten att Björn Rosengren tar över som vd för bolaget. Rosengrens förra bolag, Sandvik, sjönk å andra sidan 1,7 procent.

Indextunga H&M tappade 0,6 procent och ståltillverkaren SSAB sjönk 1,8 procent.

Londonbörsens FTSE-index föll 0,4 procent, DAX-index i Frankfurt sjönk 0,1 procent medan CAC-index i Paris tappade 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons