Annons

Uppgift: Nytt fartyg beslagtaget av Iran

Iran • Publicerad 7 september 2019
Hormuzsundet skiljer Iran från den arabiska halvön.
Hormuzsundet skiljer Iran från den arabiska halvön.Foto: TT

Iran uppges ha beslagtagit ett fartyg och dess besättning från Filippinerna i Hormuzsundet, rapporterar den halvofficiella iranska nyhetsbyrån Isna enligt Reuters.

Fartyget beslagtogs efter misstankar om bränslesmuggling, enligt nyhetsbyrån. Lasten ska bestå av över 280 000 liter diesel. Uppgifterna har inte bekräftats av filippinska myndigheter.

Annons

Iran har den senaste tiden beslagtagit flera fartyg som landet anser bryter mot internationella regler. Ett av fartygen är den svenskägda tankern Stena Impero, där delar av besättningen släpptes tidigare i veckan.

Även ett iranskt fartyg beslagtogs efter misstankar om brott mot sanktioner riktade mot Syrien. Fartygsbeslagen har skett samtidigt som konfliktnivån i Persiska viken har trappats upp. USA har ökat sin närvaro i regionen och även anklagat Iran för att ha saboterat flera oljetankrar, något som Iran förnekat.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons