Annons

Uruguay och Venezuela varnar för USA-resor

Uruguay/Venezuela • Publicerad 6 augusti 2019
President Tabaré Vázquez uruguayanska regering varnar resenärer för resor i USA. Arkivbild.
President Tabaré Vázquez uruguayanska regering varnar resenärer för resor i USA. Arkivbild.Foto: Matilde Campodonico/AP/TT

Sydamerikanska Uruguay och Venezuela har utfärdat resevarningar för USA.

Presumtiva USA-resenärer i Uruguay varnas för "hatbrott, däribland rasism och diskriminering", och städer som Detroit, Baltimore och Albuquerque listas samtidigt som bland världens 20 farligaste metropoler.

Annons

I Venezuela rekommenderade regeringen på måndagen landets medborgare att skjuta upp planerade USA-resor eller att vidta försiktighetsåtgärder på grund av vålds- och hatbrott.

Varningen kommer efter helgens blodiga skottdåd i Ohio och Texas, där det sistnämnda utreds som ett hatbrott mot latinamerikaner.

I förra veckan utfärdade också USA en resevarning för Uruguay, där man hänvisar till allt fler våldsbrott. En amerikansk resevarning för Venezuela utfärdades tidigare i år under landets politiska tumult.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons