Annons

USA justerar ner antalet sjuka av e-cigg

USA • Publicerad 13 september 2019
En man blåser ut rök från en e-cigarett. Arkivbild.
En man blåser ut rök från en e-cigarett. Arkivbild.Foto: Robert F. Bukaty/AP/TT

Antalet fall av lungsjukdomar som kopplats till användande av e-cigaretter i USA skrivs ner från 450 till 380. Folkhälsomyndigheten CDC har uteslutit fall där sannolikheten är lägre att sjukdomen kan kopplas direkt till bruk av e-cigaretter.

CDC meddelar att man nu enbart utreder fall som bedöms som bekräftade och troliga. Till den första kategorin hör patienter som utvecklat lungproblem och som genomgått omfattande undersökningar som kunnat utesluta att det rör sig om en infektion. Till den andra kategorin hör patienter som hittills genomgått mer begränsade undersökningar.

Annons

Sex personer har avlidit av sjukdomar som kopplats till användande av e-cigaretter i USA.

President Donald Trump och hälsominister Alex Azar meddelade tidigare i veckan att regeringen planerar att förbjuda smaksatta e-cigaretter, som blivit särskilt populära bland ungdomar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons