Annons

Våldsamt bilbråk – punkterade däck med kniv

Brott • Publicerad 13 augusti 2019
En trafiksituation spårade ur fullständigt på Södermalm i Stockholm och polisen fick ingripa. Arkivbild.
En trafiksituation spårade ur fullständigt på Södermalm i Stockholm och polisen fick ingripa. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män rök ihop i ett våldsamt bilbråk på Södermalm i Stockholm under tisdagseftermiddagen. Männen färdades i olika bilar och blev plötsligt av oklar anledning mycket upprörda.

– Det finns vittnen som har sett dem studsa ut ur sina bilar väldigt arga på varandra, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

Hot uttalades och minst en av männen måttade med kniv mot den andre, men det finns uppgifter om att båda hade kniv. En av dem punkterade sedan den andres däck med kniven.

– Det finns vittnen som har filmat det här, säger Ola Österling.

Då trodde vittnena att bråket var över, men enligt polisen ställde sig en av männen sig framför den andres bil varpå föraren körde i väg och mannen hamnade ovanpå motorhuven. Färden gick sedan lite vingligt med stopp och vidare körning med mannen på motorhuven i uppemot hundra meter.

Från att larmet kom in klockan 17.08 tog det till 17.20 innan Södermalmspolisen stoppade männen på en angränsande gata. Förarna är i 60- respektive 40-årsåldern och en av dem har gripits för olaga hot, försök till grov misshandel och skadegörelse.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons